PROIECTE CASE
Arte
SC ARTE WORK TECHNOLOGY SRL

Tel: 0722 711 581
proiectecase01@gmail.com


Reabilitare termica locuinte colective si individuale

 

Proiectul de reabilitare termica este util pentru sporirea confortului termic atat pentru reducerea cheltuelilor de incalzire pe timpul iernii sau de racire in timpul verii.

Lucrarea de reabilitare termica consta in aplicarea de materiale termoizolatoare pe fatadele cladirilor si imbunatatirea aspectului cladirilor prin refacerea finisajelor acesteia. Inlocuirea tamplariilor clasice cu cele de tip termopan va aduce un control din punct de vedere termic si fonic. Se vor efectua lucrari de termoizolare si hidroizolare a teraselor cladirilor sau ale mansaredlor acestora. Asftel transferul termic intre exterior si exterior va fi mult diminuat.

Aceste lucrari de reabilitare termica sunt subventionate de stat deoarece intra in programul de dezvoltare durabila si contribuie la protectia mediului prin reducerea consumului de energie.

Conform legii 50/1991 toate lucrarile de modificare a aspectului fatadelor necesita autorizatie de construire.

Pentru obtinerea unei autorizatii de construire pentru reabilitarea termica sunt necesare :

 

Consiliere Imobiliara

Consiliere imobiliara arhitectura: case, apartamente, terenuri

Echipa noastra de specialisti va pune la dispozitie acest serviciu de consiliere imobiliara in arhitectura pentru unul din urmatoarele cazuri:

Acest serviciu de consiliere imobiliara va poate da raspunsurile pe care le cautati.

Prin acest serviciu de consiliere imobiliara in arhitectura incercam sa oferim o perspectiva clara asupra uni apartament sau cladire si sa ferim cumparatorii de posibile pacaleli.

Apelati cu incredere la acest serviciu de consiliere imobiliara pentru a cumpara locuinta potrivita pentru dumnavoastra.

 

Organizare santier

Organizare santier - proiect tehnic - panoul de identificare

Dupa obtinerea autorizatiei de constructie puteti demara inceperea lucrarilor de constructie. Pentru a deschide santierul si inceperea lucrarilor de consttructie sunt necesare cateva pregatiri prevazute de lege:

1.       Instiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

2.       Proiectul Tehnic - detalii de executie.

3.       Panoul de identificare - al santierului.

4.       Alegerea echipei de lucru sau a firmei de constructii.

5.       Angajarea dirigintelui de santier.

6.       Deschiderea Cartii Tehnice.

Pentru a intelege cat mai bine aceste etape necesare deschiderii santierului, va vom explica mai multe despre cei sase pasi enumerati mai sus.

1.       Instiintarea Inspectoratului de stat in constructii (ISC)

Prin autorzatia de construire beneficiarul are obligatia sa anunte inspectoratul in Constructii cu 15 zile inainte de a deschide un santier.

Cu a ceasta ocazie beneficiarul trebuie sa plateasca 2 taxe pentru controlul statului si pentru elaborarea reglementarilor si controlul calitatii lucrarilor.

Beneficiarul trebuie sa anunte si primaria despre inceperea lucrarilor (deschidere santier).

 

2.       Proiectul Tehnic - Detalii de Executie

Inainte de demararea lucrarlor (Deschidere - santier) - arhitectul si colaboratorii sai (ingineri de structura si instalatii) trebuie sa intocmeasca un proiect tehnic care detaliaza proiectul pentru autorizatie: se dau detalii de executie, se arata materialele necesare si cantitatea acestora, graficul de realizare al lucratrilor in cadrul santierului si solutiile tehnice.

Proiectul Tehnic - PT este diferit de cel pentru autorizatie, iar pretul lui se negocoaza separat.

 

3.       Panoul de identificare al santierului

Conform Legii 50/1991 este obligatorie afisarea detaliilor despre santier pe un panou 60x90 cm. Panoul necesar pentru o deschidere de santier trebuie sa fie confectionat dintr-un material rezistent la interperii.

Panoul trebuie sa cuprinda :  -  datele si adresa  obiectivului;

                                              -  datele beneficiarului;

                                              -  datele proiectantului;

                                              -  datele constructorului;

                                              -  date depre autorizatie;

                                              -  data deschidere santier;

                                              -  data incheiere santier;

                                              -  Imaginea sau fatada a investitiei.

Neafisarea acestui panou poate duce la amenzi intre 200 - 500 euro.

 

4.       Alegerea echipei de lucru sau a firmei de constructii

Dupa redactarea proiectului tehnic se poate angaja o firma de constructii pentru demararea lucrarilor de construire.  Lucrul pe santier se poate face si in regim propriu, se pot angaja mesteri sau o echipa care sa lucreze pe santier,  caz in care beneficiarul trebuie sa se asigure de atestarea profesionala a celor pe care ii angajeza.

 

5.       Angajarea dirigintelui de santer

O data cu deschiderea santierului , conform Ordinului MLPT  1943/2002 si al legii 10/1995 beneficiarul trebuie sa isi angajeze un diriginte de santier, care ii va reprezenta interesele pe parcursul desfasurarii lucrarilor si exsitentei santierului. Acesta are grija de respectarea proiectului, de respectarea legalitatii, si sa tina evidenta lucrarilor.

 

6.       Deschiderea cartii tehnice

Cartea tehnica a constructiei reprezinta evidenta tuturor actelor si documentatiilor incepand de la certificatul de urbanism, proiecte, deschiderea santierului, pana la incheierea lucarior. In aceasta carte se vor mentiona si modificarile ce vor aparea pe intreaga existenta a cladirii.

Procedura de organizare de santier este foarte importanta pentru deschiderea acestuia prin asigurarea conditiilor tehnice prin proiectul tehnic si angajarea unui diriginte de santier care supervizeaza desfasurarea corecta a lucrarilor in cadrul santieului.

Astfel o organizare de santier buna poate scadea timpul de executie al cladirii si tot printr-o buna organizare a santierului, clientul are certitudinea calitatii cladirii.

 

      Google+